Linkliste

Gesundheit

Copyright

Randers på pumperne

Hvis der var to spillere, som Randers HK i aftes kunne takke for sejren over Odense, var det Chao Zhai og Christine Lindemann med henholdsvis 13 mål og 26 redninger. Foto: Lars Rasborg

Point tæller lige meget i det samlede regnskab, uanset hvordan de er kommet i hus. Det kan Randers HK være godt tilfreds med, da det randrusianske ligamandskab i aftes blev noteret for sin sjette ligasejr i træk efter 30-23 ude mod holdfællesskabet Odense.

Værterne hang længe på og der var spænding til kort før tid, men Odense gik ned i slutfasen, hvor de scorede deres sidste mål til 23-25, inden gæsterne fuldendte arbejdssejren med fem mål.
Med sejren tog Randers HK endnu et skridt mod den sjove ende af tabellen, men spillemæssigt fik ligamandskabet ikke den bedste generalprøve på efterårets gyserafslutning i sidste spillerunde, hvor turen også går til Fyn. Nærmere betegnet til Gudmehallen, hvor de jyske gæster skal køre på hundrede procent gennem hele kampen, hvis den imponerende sejrsrække skal fortsætte mod topholdet GOG.

I Odense var det som så ofte før Christine Lindemann og Chao Zhai som udgjorde den væsentligste forskel, da kampen blev afgjort efter pausen.

Gæsternes spil virkede derimod ikke optimalt fra kampen start, hvor bundholdet Odense gik i front i en tempofyldt men meget rodet 1. halvleg.

Gæsterne blev meget tidligt tvunget til at sige farvel til venstre fløj Mathilde Storvang, som fik en hård tackling i et af de alt for få randrusianske kontraløb. Hun blev erstattet af Annie Andersen, som kom ind og gjorde det ganske fornuftigt.

For mange fejl
Der var til gengæld en del problemer i højre side, hvor franske Stephanie Moreau var lidt for gavmild med fejlafleveringerne, og Morten Arvidsson betegnede det som en noget stresset halvleg.

Som ventet dikterede Odense et højt tempo, men efter føring på 7-6 et kvarter inde i kampen overtog Randers styringen, men det var alligevel med det yderste af neglene, at Randers HK kunne gå til pausen med en spinkel føring på 13-14.

Det forløb var dog helt efter tegningen i Morten Arvidssons hoved. Han satsede på, at værterne ville køre død mod slutning af kampen, og det var præcis hvad der skete.

Odense var ganske enkelt ikke i stand til at holde kadancen, og oprykkerne måtte igen sande, at springet fra toppen af 1. division til liganiveauet er stort.

Chao blev tændt
Morten Arvidsson benyttede pausen til at skifte Moreau ud. Hun blev erstattet af Lisa Rasmussen, som hidtil ikke har fået meget spilletid i efteråret.

Der var da heller ikke hende der udgjorde forskellen. Derimod trådte Chao Zhai i karakter, efter en svag 1. halvleg, og straks fra starten af 2. halvleg gav den stærke kineser flere smagsprøver på den håndboldkunnen, som forleden fik Randers HK til at skrive en ny tre-årig kontrakt med og med den stærke kineser.

Med tre mål i løbet af tre minutter skabte hun et lille hul og med yderligere seks scoringer i løbet af halvlegen hun blev kampes topscorer med ikke færre end 13 mål. Randers fik desuden justeret lidt i forsvaret, så spillerne ikke gik så tidligt frem, og det var en medvirkende årsag til at Randers løb med sejren.

I målet fulgte Lindemann op med en stribe klasseredninger, som desværre ikke blev omsat helt efter fortjenste.

- Hun havde 26 redninger, men de gav kun ni kontraangreb, hvor vi scorede på de syv. Det er stadig for lidt, fastslog Randers-træneren.

Svag periode
Han noterede dog med tilfredshed generel spillemæssig fremgang over hele linjen efter pausen, men kunne godt have undværet en svaghedsperiode midt i halvlegen, som Odense benyttede til at skabe fornyet spænding om resultatet.

Efter Randers-føringer på tre-fire mål, kom fynboerne syv minutter før tid op på 23-25. Det havde dog kostet mange kræfter at holde trit med Randers HK, som nu lukkede helt af i forsvaret, mens Chao og holdets andre spillere forsatte med at banke bolden i nettet.

Ud over det forbedrede spil in forsvaret peger Arvidsson på, at det blev udslagsgivende antallet af tekniske fejl blev reduceret til kun fem i den sidste halve time, mod det tredobbelte antal før pausen.