Linkliste

Gesundheit

Copyright

Håndbold: Randers HK stemte ja til Europa

"Det mig, der står her ud´ og banker på", sang Thomas Helmig tilbage i 80erne, før han åbenbart blev for moderne til at synge på dansk. Den samme følelse må Randers HK sidde tilbage med efter komfortable 26-22 i sidste runde i Frederikshavn over Fox Team Nord.

Med sejren satte Arvidsson og kompagni sig sikkert på 5. pladsen, og randrusianerne banker dermed kraftigt på døren til næste sæsons Europa Cup.

Men om der bliver lukket op, afhænger af, om Slagelse, Ikast eller Viborg sikrer en ekstra billet ved at vinde en af denne sæsons europæiske turneringer, hvor alle tre hold er klar til semifinalerne. Slagelse i EHF Cup´en - Viborg og Ikast i Champions League.

Sker det ikke, vil det med en lille omskrivning af en anden Helmig-klassiker "Midnat nu i Europa" være "godnat nu til Europa" i denne omgang. Men især suveræne Slagelse spås fine muligheder for at vinde EHF Cup´en.

Anja Andersens tropper vurderes af mange til at være øjeblikkets bedste hold i Europa. Ikke mindst, hvis Camilla Andersen kan fastholde den storform, hun viste mod Horsens i lørdags med - og det er ikke en trykfejl - hele 21 scoringer!

Mat start

Camilla Andersens uhørte præstation havde desværre den lidt kedelige bivirkning, at hun overhalede Chao Zhai på topscorerlisten. Kineseren førte ellers med to kasser før sidste runde, men ni mål fra hendes hånd var altså langt fra nok til at holde Slagelse-anføreren fra livet.
Første halvleg i Frederikshavn blev en tro kopi af skæbnekampen mod Kolding for 2,5 uge siden. Randers HK startede mat, kom bagud 0-2 og 2-5, og man sad med en frygt for, at randrusianerne ville skyde ungarske Olga Hoffmann lige så brandvarm som i premieren i Randershallen, hvor hun var profilen i 25-23-sejren. Både Kathrine Munch og Lene Tønnesen startede med at sende oplagte muligheder i hænderne på "Hoffi", som hun kaldes i Nordjylland.

Storspil af "Tine"

Men randrusianerne fik greb om forsvarsspillet, og som i Kolding kom de første gang foran ved 7-6. Specielt Tatiana Silitch havde stor succes med at lure "rævenes" afleveringer. Krydret med tyske tryllerier af Christine Lindemann i målet gav det ikke mindre end otte kontramål før pausen. "Tine" var uden diskussion kampens storspiller med - og hold nu fast - 25 redninger på 47 forsøg ...

De mange kontrachancer var en gave til Kathrine Munch i hendes bestræbelser på genfinde 2002-niveauet, og med tre scoringer kunne hun være godt tilfreds med præstationen før pausen, mens Annie Andersen i modsatte side først kom på tavlen ni minutter før tid. Da havde Mathilde Storvang trods kun få minutter på banen for længst scoret sit enlige mål ...

Skideballe til Munch

Kathrine Munch måtte dog også stå model til halvlegens største og eneste Arvidsson-skideballe på grund af et lidt for smart og kikset lob ved 12-8 til gæsterne.

Ellers var meget som vanligt lagt i hænderne på Zhai og Silitch med seks og fire mål før pausen. Zhai brændte dog også en del, mens Silitch først kom på tavlen efter 13 minutter.

En stærk periode fra 16. til 20. minut, hvor Randers HK gik fra 6-6 til 10-6 sikrede en betryggende halvlegsføring på 15-10.

Men gæsterne startede 2. halvleg på hælene, og derfor havde Fox allerede efter fem minutter reduceret forspringet fra 5 til 3 mål, og da kogte det i den lille men yderst intense hal, hvor de 597 tilskuere forsøgte at lægge pres på dommerne, som de ikke mente "var en ski´ bevendt", som en ældre - lige lovlig højtråbende - herre formulerede det på klingende nordjysk.

Heidi J. som back

Publikum følte, at dommerparret gav Randers HK for lang snor i angrebsspillet.

Dommerparret leverede dog en godkendt præstation, og var da heller ikke udsat for de store protester fra de to trænere i løbet af de 60 minutter.

Godkendt var også kodeordet for Randers HK´s præstation, selv om Heidi Johansen tændte nyt håb for hjemmeholdet med straffekasts-reducering 19-17 et kvarter før tid. Den tidligere Randers HK-stregs eneste scoring efter pausen. Til gengæld var hun stærk i 1. halvleg med 3 rene scoringer. Man fik i øvrigt Johansen at se som højre back i store dele af kampen på grund af hjemmeholdets mareridt-lange skadesliste blandt bagspillerne.

Med Lene Tønnesens eneste mål (20-17) og to Zhai-scoringer fik gæsterne dog skudt sig til den 22-18-føring, som blev afgørende. Faktisk førte Randers HK 26-20, inden Fox fik lov at pynte med kampens to sidste scoringer.

Fakta
Fox Team Nord-Randers HK 22-26 (10-15).
Ligaen for kvinder, sidste runde.
Fox Team Nord: Lilian Thørholm 5, Therese Henden 4, Heidi Johansen 4 (1), Ingrid Hrckova 3, Line Kiærskou 3 (2), Gitte Aaen 2, Helle Dam Nielsen 1.
Randers HK: Chao Zhai 9 (3), Tatiana Silitch 6, Kathrine Munch 4, Laura Danielsen 3, Annie Andersen 2, Lene Tønnesen 1, Mathilde Storvang 1.
Stillinger undervejs: 2-0, 3-2, 6-6, 6-10, 8-11, 9-14, 11-16, 14-17, 15-19, 17-19, 18-20, 18-22, 19-25,
Udvisninger: Fox Team Nord 4, Randers HK 2.
Tilskuere: 597 i Idrætshallen i Frederikshavn.
Dommere: Hans Henrik Staal og Frank D. Bjerregaard.