Gesundheit

Copyright

Grini fik drømmedebut

Chao Zhai presser sig her forbi SK Århus' Christina Kørup Pedersen (tv) og den tidligere Randers-spiller Stephanie Moreau.Foto: Flemming Højer

Det var en nyklippet Kjersti Grini som i aftes for første gang sendte sine spillere i aktion i Randerdshallen med ønsket om en rundbarbering af SK Århus. Det fik hun med en knusende sejr på 35-21.

Fakta
Håndboldligaen, kvinder
Randers HK-SK Århus 35-22 (17-11)
Randers: Tanja Milanovic 9(1), Chao Zhai 8(5), Annie Andersen 7, Kathrine Munch 5, Tatiana Silitch 3, Lene Tønnesen 2(1), Steluta Luca 1 SK Århus: Camilla Transel 5, Maja Grønbæk 4, Christina K. Pedersen 4, Karina Bjørn 3, Camilla Lund 3, Marianne Rokne 2, Julie Transel 1
Udvisninger: Randers 3, SK Århus 2
Stillinger undervejs: 4-2, 4-5, 10-5, 15-9, 21-14, 27-18, 31-19
Dommere: Henrik la Cour Bruun og Jens Carl Nielsen
Tilskuere: 2431 i Randershallen

Et resultat der giver store løfter for resten af sæsonen. Med sejren hænger randrusianerne stadig med i toppen af ligaen, mens må SK-Århus må acceptere rollen som lillesøsteren i østjysk kvindehåndbold.

I går var der klasseforskel på de to mandskaber, og dermed fik den debuterende norske træner en drømmedebut foran 2431 tilskuere i Randershallen.

- Det har været nogle hektiske dage. Det har været hårdt, men spilleren arbejdede godt, smilede én meget glad Grini, som gennem hele kampen fastholdt en meget rolig attitude på bænken.

Den norske træner valgte at starte med både anfører Laura Danielsen og Lene Tønnesen på bænken. Hun satsede på Chaoi Zhai som playmaker flankeret af Tanja Milanovic på venstre back og Steluta Luca på højre, men som i returopgøret mod Nordstrand var det den lynhurtige venstrefløj Annie Andersen, som stjal opmærksomheden fra kampens start med en stribe scoringer.

Vendepunktet udeblev
SK Århus fulgte med til 4-4 hvor Maja Grønbek bragte gæsterne foran med 5-4. Føringen blev den eneste i hele kampen, som meget hurtigt blev blotte for spænding.

Det århusianske bundhold har længe ventet på et spillemæssigt vendepunkt, som kunne skabe lidt luft til de nedre regioner i rækken, men det kom ikke i aftes, hvor Kjersti Grini kunne glæde sig over en stille dag på bænken.. Århusianern spillede nærmest fornærmende ringe i angrebet, hvor de smed alt for mange bolde ud af banen eller langt forbi målet.

Og ramte de inden for rammen nappede Pernille Fisker dem. Hun startede inde efter en stribe gode kampe, og hun fortsatte det solide spil, indtil midten af 2. halvleg, hvor hun blev afløst af Christine Lindsemann.

Perioden fra det syvende til det 23. minut vandt Rander med 9-1 og bragte sig afgørende foran med 15-6, inden koncentrationen dalede en smule og SK Århus fik lov til at reducere til halvlegstillingen 17-11.

Fort Randers
Det samme billede fortsatte efter pausen, og der skal en god til fantasi til at forestille sig, hvordan Randers kunne tabe til det samme århusianske mandskab i sæsonåbningen.

SK Århus-træner Kristjan Halldorsson havde ganske enkelt ikke spillerne eller løsningerne til at få hul på hjemmeholdets solide forsvarsværk, som Grini havde fokuseret så meget på, siden hun overtog ansvaret for holdet i sidste uge.

Fort Randers var uindtageligt, og dannede fundamentet for sejren.

Gang på gang "plukkede "randrusinaerne bolden fra modstanderne og omsatte dem til kontramål. SK Århus anfører Karina Bjørn blev pakket godt ind på stregen, og kom aldrig til at spille nogen afgørende rolle.

Det gjorde derimod hjemmeholdets Tanja Milanovic, som gang på gang knaldede bolden ind på Århus-keeperne, og hun blev topscorer med ni mål.

Det er en fornøjelse at se den serbisk spiller svinge skudarmen, mens Chao Zhai igen havde vanskeligt ved at komme på tavlen, når ikke lige der var tale om straffekast.

Billig baggrund
Kjersti Grini kune også glæde sig over at Randers HK i går havde glemt en gammel svaghed, idet holdet vandt to undertalssitiuationer med 2-0, og man forstår hvis ledelsen i Randers HK i går gned sig lidt i hænderne efter de seneste dages kritiske ryster over fyringen af Morten Arvidsson, men det hører med til billedet at sejren kom i hus på en billig baggrund, og det er for tideligt at vurdere afløseren Grini.

Men allerede på næste lørdag får svaret på, hvad hun og spillerne kan præstere sammen, når kronjyderne møder Ikast/Bording allerede på lørdag.