Linkliste

Gesundheit

Copyright

Randers HK slået i Slagelse

Håndboldkvinderne fra Slagelse spillede sig søndag eftermiddag i årets DM-finale, hvor Viborg venter som modstander.

Det skete, da det sjællandske hold vandt det tredje semifinaleopgør mod Randers med 34-28 efter 16-11 ved pausen og dermed vandt semifinalerne med 2-1 i kampe.
Søndagens kamp var en oprejsning for Anja Andersens Slagelse-spillere, som Skærtorsdag overraskende tabte med hele 26-35 i den anden semifinale. Målvogter Rikke Schmidt og Bojana Petrovic var de store Slagelse-profiler bag revanchen.

Slagelse-spillerne havde fra kampens start bestemt sig for, at de jyske spillere skulle arbejde meget hårdere for deres scoringer, end tilfældet var torsdag. Derfor blev der sat hårde og kontante tacklinger ind i Slagelse-forsvaret, der også bevægede sig fornemt og gjorde det svært for de jyske gæster at komme til kvalificerede afslutninger.

Bedre blev det ikke for Randers, at holdets rumænske stjerne Steluta Luca efter bare seks minutter måtte forlade banen med en skade.

Dermed lå skudpresset i Randers-angrebet alene på Chao Zhai og Tanja Milanovic, og det formåede Slagelse at dæmme nogenlunde op for, selv om kinesiske Chao Zhai flere gange gav prøver på sit store repertoire.

Så selv om Randers fulgte rimeligt med i de første minutter, var det alligevel som om, at hjemmeholdet havde overtaget. Det kom virkelig til udtryk sidst i halvlegen, hvor Slagelses målvogter Rikke Schmidt tog sig kærligt af en lang række Randers-forsøg. Det var med at skabe grundlag for en række kontraløb, hvor Slagelse var uhyre effektive, og de regerende danske mestre kunne trække fra, så stillingen ved pausen var 16-11.

Det virkede som om, at den sidste halvdel af første halvleg gav Randers-mandskabet et knæk, for efter pausen formåede de aldrig at true Slagelse.

Som så ofte før var det Bojana Petrovic, der var den dominerende spiller for sjællænderne, og otte minutter inde i halvlegen kunne hun lave sit sæsonmål nummer 200 til stillingen 21-13, og dermed var kampen definitivt afgjort. Herfra handlede det blot om sejrens størrelse, og det var forunderligt, at de to samme hold med tre dages kampe kunne spille to så vidt forskellige kampe.

For Slagelse kunne have givet gæsterne en ordentlig endefuld og førte med hele 33-24 med knap fem minutter tilbage, selv om der både havde været plads til vipkombinationer og skud bag om ryggen. Randers' Chao Zhai fik dog med nogle scoringer afværget, at kronjyderne fik en sæk, men i stedet slap fra den tredje semifinale med et rimeligt resultat.