Linkliste

Gesundheit

Copyright

Håndbold: Klar til Europa

Randers HK gentog i aftes sejren fra anden spillerunde af ligaen, da Morten Arvidsson styrede sine jyske tropper til en sikker sejr på 32-24 over hjemmeholdet FCK, som allerede ved pausen var hægtet af med syv mål.

Af Jakob Brandt

Fakta
Landspokalturneringen kvartfinale kvinder
FCK-Randers HK 24-32 (10-17)
Randers HK: Chao Zhai 12, Kathrine Munch 6, Lene Tønnesen 5, Tanja Milanovic 4, Steluta Luca 1, Laura Danielsen 1, Lisa Rasmussen 1 og Thea Hougesen 1.
FCK: Mette Vestergaard 5, Lene Tobiasen 5 og Camilla Thorsen 5.
Stillinger undervejs: 0-4, 10-9, 10-17, 12-22, 20-23, 20-27

Dermed kan Randers HK-spillerne formentlig allerede begynde at glæde sig over en billet til de europæiske turneringer næste år, da det må formodes, at både Viborg HK og Ikast/Bording sikrer sig EC-adgang via deres placering i den hjemlige liga.

For Randers HK blev der tale om et glædeligt gensyn med Frederiksberghallen, idet de jyske gæster allerede fra kampens start tog teten, og aldrig for alvor overlod initiativet til FCK.

Randers havde dog midt i begge halvlege en længere dårlig periode, hvor hjemmeholdet fik lov til at komme tilbage i kampen, men spænding blev der aldrig tale om.

Stærkt forsvar
Som så ofte tidligere var det Chao Zhai som overstrålede alle på banen med mange flotte detaljer og hun blev suveræn topscorer med 12 mål.

Og man kunne ikke se, at hun netop var hjem efter en hård OL-kvalifikation med det kinesiske landshold.

Men som sidste gang Randers HK gæstede løvernes hule, var det primært i forsvaret, at sejren blev grundlagt, og igen efter fornemt spil af tyske Christine Lindemann i Randers-målet.

Hun havde kigget hjemmeholdets skytter ud, og hendes "redningsarbejde" blev gjort nemmere af gode randrusianske parader og tacklinger.

Efter 19 minutter af første halvleg fik FCK kontakt ved 9-10, efter en randrusiansk svaghedsperiode, men værterne scorede ikke yderligere før pausen og gik ud til anden halvleg nede med 10-17.

Træner Morten Atrvidsson følte at Randers havde ganske godt fat i FCK gennem hele kampen, men ti minutter før tid, da hjemmeholdet for anden gang havde hentet syv mål på kort tid, brugte han en time out til at få spillerne tilbage på sporet og fra 20-23 gik gæsterne til 20-27.

Flot af Munch
Spillemæssigt var der flere ting at glæde sig over, og på en dag, hvor Steluta Luca ikke var skarp, glædede Morten Arvidsson sig over at Kathrine Munch viste ny fremgang og scorede seks mål.

- Hun spillede en flot kamp, og var mere udfordrende i sit spil.

Der var også ros til Tanja Milanovic, som gjorde det godt i bagkæden, mens Tatiana Silitch var omdrejningspunktet i forsvaret.

Pokalsejren over FCK markerede starten på et tæt program. Allerede søndag skal Randers HK møde Sønderjyske HK på debane. Næste onsdag gælder det Aalborg DH ude, inden ugen sluttes af med KIF Kolding i Randershallen.

© Randers Amtsavis, Lagt på nettet den 03. oktober 2003 kl. 01:00